Когато стандартните стойки за климатик не са подходящи

В тази статия искаме да ви споделим история от нашия опит. Няма да ви разказваме история за сложен или труден монтаж, а по-скоро за случай, в който имахме нужда от нестандартни стойки за климатик. Решението на ситуацията, за съжаление не дойде от нас, но ни направи впечатление и си изкарахме изводи.

Имахме ангажимент за поставяне на 3 броя климатици при клиент. Обектът, където трябваше да се поставят беше къща и на пръв поглед не би трябвало да има нещо необичайно. Не беше необходимо да се сваля стъклопакет или да се поставят външните или вътрешните тела на някакво необичайно място.

Клиентът искаше външните тела да бъдат поставени на площадките около самата къща.

При огледа се оказа, че особеното, в случая, е наклонът на тези площадки. Те не бяха изравнени или дори на стъпки, а с наклон. От една страна – обратен наклон към самата къща, а от друга – следваха денивелацията на самия парцел, който не беше изравнен.

Също така, клиентът предвиждаше на по-късен етап, след поставянето на климатиците, да обърне наклона и да реши как да изглеждат площадките – дали да поставя гранитогрес или друг вид настилка.

Човекът беше притиснат от метеорологичните особености на времето, тъй като вече захладняваше и искаше помещенията да бъдат отоплявани и да може да се живее в тях.

Тук предизвикателството беше в нивелирането на външните тела. Стандартните стойки за климатик, със сигурност нямаше да свършат работа, а за такива по поръчка нямаше много време за изчакване, както и сигурност дали ще паснат.

Докато умувахме, как най-бързо и лесно можем да решим проблема, решението беше предложено от самия клиент. Оказа се, че той любителски се занимавал със заваряване. Така клиентът сам направи стойките си, така че да отговарят на наклона на площадките около къщата му. Закупихме стандартни стойки за климатик, които човекът преработи. Умишлено ги направи и по-високи, предвид това, че в определен момент нивото на площадките ще бъде по-високо, след като избере подходяща настилка. След като стойките бяха анкерирани, монтажът вече беше абсолютно стандартен.

Защо ви разказваме тази история? Отговорът е прост – нашият опит може да е полезен или интересен за някого.

Нашият извод за ситуацията е, че винаги има решение, просто трябва малко креативност и естествено да се инвестира в умения. Те винаги ти се отплащат, по един или друг начин.