ДЕМОНТАЖ НА КЛИМАТИЦИ

Демонтаж на климатици на изгодни цени

Най-често демонтаж на климатичната система се налага, когато е необходим ремонт или уредът е напълно амортизиран и е необходимо да бъде подменен с друг. Тази дейност изглежда на пръв поглед проста, но е необходимо да се следва определена процедура, за да бъде безопасно и безпроблемно извършен демонтажът.

Как се извършва процедурата по демонтаж?

Стъпка 1: Събиране на фреона

Като начало се влючва климатика на режим охлаждане на максимален вентилатор и минимална температура. След няколко минутна работа, се пристъпва към сваляне на капаците на външното тяло. След като вече е осигурен достъп до крановете на климатика, се отварят двете долни и едната странична капачка на климатика. На най-долната се закача монометъра и се следи налягането на фреона. Затваря се постепенно крана на малката тръба, като същевременно се проследява фреона Когато налягането спадне под нулата, се затваря и дебелата тръба. След това се изключва климатика от дистанционното и се изчаква да се изключи вентилатора. След това се изключва системата от електрическата мрежа.

Стъпка 2: Демонтиране на външното тяло

Отвиват се херметическите гайки на двете тръби на външното тяло и се изрязват самите гайки, с цел по лесно преминаване на тръбите през стената. Краищата на тръбите се изолират с тиксо, за да се предотврати замърсяване и се разкачват кабелите от клемореда. Събират се тръбите една до друга. След това се демонтира външното тяло от стойките и самите стойки.

Стъпка 3: Демонтиране на вътрешното тяло

Вътрешното тяло на климатика се откача от щипките на металната планка и пакета тръби се издърпва през дупката на стената. Накрая се демонтира и самата планка.

 
Demontaj na klimatici, demontaj na klimatik, usluga po demontirane na klimatik

 

Общата стойност на демонтаж на климатик е 90 лв.

40 лв. – вътрешно тяло
50 лв. – външно тяло

ПРЕМЕСТВАНЕ НА КЛИМАТИЦИ

Преместването на климатик е процедура, която представлява демонтаж на вече ползван климатик и монтажа му на друго място.  И ако на пръв поглед това изглежда лесно, то е важно да се знае, че задължително това се прави от човек добре запознат с климатичната техника. Защо ли? За да може да се съхрани фреона, както и за да не Ви се налага да купувате допълнителен тръбен път и кабели

И тъй като вече сте закупили основните материали необходими за монтаж на климатик, тук заплащате само за услугата, която е 180 лв. (90 лв. – преместване на вътрешно тяло и 90 лв. – преместване на външно тяло).

Посочените цени са без удължаване на тръбен път. При необходимост от удължаване на тръбен път, стойността на услугата се конкретизира допълнително.